Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας: Κάλεσμα σε μακρύ και ανένδοτο αγώνα έως την τελική ανατροπή και τη νίκη



Βέροια, 1/12/2013
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Την Πέμπτη 28/11 με τον αγώνα μας κερδίσαμε μια μικρή μάχη. Τα σεμινάρια της άδικης και απάνθρωπης αξιολόγησης ματαιώθηκαν και στην Αλεξάνδρεια και στη Βέροια.
Όμως δεν χωρά κανένας εφησυχασμός.

Ο πόλεμος μαίνεται αδυσώπητος και ο αγώνας μας πρέπει να κλιμακωθεί.
Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε με νύχια και με δόντια σε αυτούς που, την ώρα που διαλύουν τη δημόσια παιδεία, επιχειρούν μέσω της αξιολόγησης να μετακυλήσουν όλες τις ευθύνες στους μαχόμενους εκπαιδευτικούς.
Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε σε εκείνους που έχουν το θράσος να μιλούν για δίκαιη αξιολόγηση, την ώρα που η καθηγήτρια που έπιασε το γιο του Πρωθυπουργού να αντιγράφει «αξιολογείται» με απόλυση!
Η ΕΡΑ σας καλεί σε μακρύ και ανένδοτο αγώνα έως την τελική ανατροπή και τη νίκη ενάντια σε αυτούς που επιχειρούν να σπείρουν το φόβο, που επιδιώκουν να μας χειραγωγήσουν, που ονειρεύονται πισωγύρισμα στην εποχή του επιθεωρητισμού.
Η ΕΡΑ καλεί όλες τις προϊσταμένες νηπιαγωγείων να γυρίσουν την πλάτη στα σεμινάρια της αξιολόγησης και να σταθούν στο πλευρό μας στο δρόμο της εντιμότητας και του αγώνα.
Καλούμε, επίσης, τη σχολική σύμβουλο της προσχολικής αγωγής να ακυρώσει τα σεμινάρια.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας προκήρυξε 3ωρες στάσεις εργασίας για τη Δευτέρα 2/12 και την Πέμπτη 5/12 από τις 11:00 – 14:00 προκειμένου να καλυφθούν συνδικαλιστικά όλοι οι συνάδελφοι που θα συμμετέχουν στις παραστάσεις διαμαρτυρίας αλλά και να καλυφθούν πλήρως συνδικαλιστικά όλες οι προϊσταμένες των νηπιαγωγείων που θα απέχουν από τα σεμινάρια.
Η ΕΡΑ καλεί κάθε συνάδελφο να πάρει την υπόθεση της αξιολόγησης στα χέρια του. Ήρθε η ώρα να βγούμε από το κέλυφος της γκρίνιας και της μεμψιμοιρίας και να αγωνιστούμε για δημοκρατία και αξιοπρέπεια στα σχολεία.
Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ μαζικά στις παραστάσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην αξιολόγηση-χειραγώγηση στην:
Ø Αλεξάνδρεια – Δευτέρα 2/12 στις 12 το μεσημέρι έξω από το 4ο Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας
Ø Βέροια – Πέμπτη 5/12 στις 12 το μεσημέρι στην είσοδο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θ. Ζωγιοπούλου

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΝΙΚΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ
ΕΝΟΤΗΤΑ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς