Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Συσπείρωση-Παρέμβαση Εκπ/ κών Ημαθίας: Το κρυφτούλι της Αυτοαξιολόγησης



Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους/ ισσες Διευθυντές /ντριες που μαζικά συμμετείχαν σήμερα στη στάση εργασίας για την ακύρωση των σεμιναρίων για την αυτοαξιολόγηση (Δυστυχώς οι συνάδελφοι/ισσες δάσκαλοι/ες και Νηπιαγωγοί δεν συμμετείχαν αν και η Αυτοαξιολόγηση -Αξιολόγηση μας αφορά όλους  και όλοι θα πρέπει να είμαστε συμμέτοχοι).
Το Δ.Σ του συλλόγου  , υλοποιώντας  τις σχετικές αποφάσεις  , με τη μαζική παρουσία των συναδέλφων/ ισσων Διευθυντών /τριών ακύρωσαν, στην πράξη το σεμινάριο για  το σύγχρονο επιθεωρητισμό που σήμερα ο Σχολικός Σύμβουλος  προσπάθησε να “αιφνιδιάσει” με ανακοίνωση που στάλθηκε μόλις χθες το μεσημέρι  και μάλιστα  μεταφέρθηκε ο χώρος εκτός της πόλης Βέροιας στο Δημοτικό Σχολείο της Βεργίνας.
Το σεμινάριο δεν πραγματοποιήθηκε, παρά την επιμονή του Σχολικού Συμβούλου και τα εκβιαστικά διλήμματα που τέθηκαν στους συναδέλφους διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων.
Είναι γνωστό σε όλους ότι τα συγκεκριμένα σεμινάρια  μοναδικό στόχο έχουν να προωθήσουν το νέο σχολείο της αγοράς και να οδηγήσουν μεγάλο αριθμό συναδέλφων/ισσών σε διαθεσιμότητα-απόλυση, σύμφωνα με τις εντολές της τρόικας και την αγαστή συνεργασία της κυβέρνησης.
Η αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση των σχολικών μονάδων καμία σχέση δεν έχει με το παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών και την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Καλούμε σε συνέχιση του αγώνα, σε συσπείρωση στο σύλλογό μας και σε ενότητα του κλάδου για την μη εφαρμογή του σύγχρονου εκπαιδευτικού ολοκληρωτισμού.
Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

  ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ