Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Συσπείρωση-Παρέμβαση Εκπ/ κών Ημαθίας: Νίκη του Συλλόγου για τα «σεμινάρια αυτοαξιολόγησης»


Η Συσπείρωση Παρέμβαση εκπ/κών-Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας, χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους-ισσες, δασκάλους-ες και νηπιαγωγούς,οι οποίοι την τελευταία εβδομάδα με την καθολική και μαζική, αγωνιστική τους συμμετοχή στις στάσεις εργασίας και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Βέροια και Αλεξάνδρεια, που προκήρυξε το Δ.Σ. του Συλλόγου, οδήγησαν στη ματαίωση των προγραμματισμένων «σεμιναρίων» για την αυτοαξιολόγηση των Σχολικών Μονάδων από τους Σχολικούς Συμβούλους προς τους Διευθυντές-ντριες σχολικών μονάδων και προϊσταμένες Νηπιαγωγείων.

Επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθούν 5 «επιμορφωτικές συναντήσεις» με θέμα την αυτοαξιολόγηση, προάγγελο της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών , που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην υποταγή,  την τρομοκράτηση και χειραγώγηση και κάτω από το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο σε διαθεσιμότητες και απολύσεις.
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
Η ματαίωση με αγωνιστικό τρόπο των προγραμματισμένων συναντήσεων, αποτελεί μια πρώτη νίκη των εκπαιδευτικών.
Σ’ όλες σχεδόν τις περιπτώσεις η συμμετοχή Διευθυντών-ντριών και προϊσταμένων Νηπιαγωγείων στα «σεμινάρια» ήταν μηδενική!!!
Οι «επιμορφούμενοι» βρήκαν τη θέση τους πλάι στις αποφάσεις του κλάδου και στο κάλεσμα του Συλλόγου για αποφασιστικό μπλοκάρισμα των αντιεκπαιδευτικών διαδικασιών που προωθούν κυβέρνηση και υπουργείο υπό τις εντολές Ε.Ε-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ, οδηγώντας ουσιαστικά τη δημόσια εκπαίδευση σε διάλυση και τους εκπαιδευτικούς αιχμάλωτους σε ένα ασφυκτικό και αντιδραστικό εργασιακό πλαίσιο.
Ανάλογες κινητοποιήσεις-δράσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, κάνοντας δύσκολο το προχώρημα της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης, δείχνοντας στην κυβέρνηση ότι οι εκπαιδευτικοί είναι αντίθετοι στη βάρβαρη, αντιεκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζουν.

Φάνηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ποια είναι η άποψη των εκπαιδευτικών απέναντι στο φλέγον θέμα της αξιολόγησης.
Φάνηκε μέσα απ’ τις νίκες αυτές ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει οργανωμένα να ακολουθήσουμε για να φρενάρουμε και να σταματήσουμε την πολιτική αυτή και όποιον την εφαρμόζει, για να προστατέψουμε τα εργασιακά  δικαιώματα και τις κατακτήσεις που μας αφαιρούν μέρα τη μέρα.

§     Είναι ο δρόμος του παρατεταμένου, μαζικού, ανυποχώρητου συλλογικού μας αγώνα, η συσπείρωση όλων στο σωματείο μας.
§     Η οργάνωση όλων για την απόκρουση και ανατροπή της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και όσων την εκφράζουν.
§     Οργάνωση-Αγώνας-Αλληλεγγύη

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ-ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ