Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας: Καταγγελία της ΕΡΑ για δήθεν «αποφάσεις» του Συλλόγου μας

Καταγγελία της ΕΡΑ για δήθεν «αποφάσεις» του Συλλόγου μας

Βέροια, 5/2/2014
Οι Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΕΡΑ) γνωστοποιούν και καταγγέλλουν στους συναδέλφους μας ότι το κείμενο–«απόφαση» που στάλθηκε στους διευθυντές των σχολικών μονάδων εκ μέρους του Συλλόγου στις 4/2/2014 χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου και υπογράφεται από τον Πρόεδρο και τη Γραμματέα του Συλλόγου και αφορά την αυτοαξιολόγηση, μαζί με το προταθέν πρακτικό συνεδρίασης Συλλόγου Διδασκόντων, δεν αποτελούν αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, ούτε ομόφωνες ούτε κατά πλειοψηφία, αφού αυτά δεν προέκυψαν από τη δημοκρατική και αυτονόητη διαδικασία της συνεδρίασης του Δ.Σ και της λήψης απόφασης ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία.
Περιμένουμε από το Προεδρείο την υλοποίηση, κατόπιν δικής μας πρότασης, της σημερινής κατά πλειοψηφία απόφασης, που αναγνωρίζει ότι τα κείμενα που εστάλησαν δεν αποτελούν αποφάσεις του σωματείου μας.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
το συνδικαλιστικό κίνημα έχει κατακτήσει εδώ και δεκαετίες τη δημοκρατική του λειτουργία. Οι αποφάσεις των σωματείων λαμβάνονται κατόπιν συζητήσεως με την αρχή της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, ενίοτε και ομόφωνα. Καλούμε τις παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ), που αποτελούν το Προεδρείο του Συλλόγου μας, να σεβαστούν αυτή τη θεμελιώδη δημοκρατική αρχή λειτουργίας.

Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς