Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας: Να γίνει η Γενική Απεργία της 27ης Νοέμβρη, ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας της μνημονιακής συγκυβέρνησης



Την ώρα που η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ επιχειρεί να ξεπεράσει την αποδοκιμασία της πολιτικής της και να κατευνάσει τις λαϊκές αντιδράσεις με τη ρητορική περί «τέλους των Μνημονίων», ετοιμάζει από κοινού με την Τρόικα νέα μέτρα, που στοχεύουν στη διάλυση των εναπομείναντων εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.
Χαρακτηριστικές για το εργασιακό μέλλον των εκπαιδευτικών, ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Λοβέρδου, περί εθελοντικής εργασίας των αναπληρωτών, με αντάλλαγμα μοριοδότηση σε ενδεχόμενο διαγωνισμό πρόσληψης. Ο χάρτης σχεδιασμού των νέων μέτρων, περιλαμβάνει επίσης απολύσεις στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, νέες μειώσεις στα εισοδήματα μέσω του ΕΝΦΙΑ, περαιτέρω συρρίκνωση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και ολική διάλυση των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο συντονισμένος αγώνας εργαζομένων, ανέργων, φοιτητών και συνταξιούχων με όλα τα τμήματα της κοινωνίας που πλήττονται, αποτελεί μονόδρομο απέναντι σε αυτή την καταστροφική πολιτική λαίλαπα.
Η Γενική Πανεργατική Απεργία στις 27 Νοέμβρη, μπορεί να αποτελέσει αγώνα-σταθμό της Κοινωνίας απέναντι στη μνημονιακή πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ, που προωθείται στη χώρα μας μέσω της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και όλων όσοι τη στηρίζουν. Οι Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς, καλούν όλους τους εργαζομένους, ανέργους και συνταξιούχους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων σε όλη την Ελλάδα.
Όλοι και όλες στη Γενική Απεργία και στην Απεργιακή Συγκέντρωση - ΒΕΡΟΙΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ - 10:30 π.μ.
ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!!!
Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς