Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας: Ο υπουργός Παιδείας δεν είναι απλά νεοφιλελεύθερος, είναι επικίνδυνος



Οργή προκαλούν οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Λοβέρδου, περί κάλυψης των κενών που υπάρχουν στην εκπαίδευση με εθελοντική εργασία και αντάλλαγμα κάποια μόρια σε ενδεχόμενο διαγωνισμό για διορισμό.
Μιλούσαμε για πλήρη απαξίωση της εργασίας στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο ανάπτυξης που, σταθερά και με ευλάβεια, υπηρετούν εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,  για αλλαγή του μοντέλου της μισθωτής εργασίας όπως το είχαμε γνωρίσει μέχρι σήμερα και αναφέραμε πως θα περάσουμε στην εργασιακή ανασφάλεια, στην ευέλικτη εργασία με αμοιβές ανά ώρα εργασίας.
Σ’ αυτό το πλαίσιο θεωρούσαμε και θεωρούμε πως, η απαξίωση του Ολοήμερου σχολείου, οι δηλώσεις για τη λειτουργία του χωρίς μελέτη, που πάρθηκαν, εν μέρει, πίσω από τον υπουργό, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση που εξαγγέλλει και σχεδιάζει για λιγότερα μαθήματα, έχουν στόχο τη λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με λιγότερους εκπαιδευτικούς και την αντικατάστασή τους με ευέλικτους εργαζόμενους, ωφελούμενους,  από  προγράμματα ΕΣΠΑ,  με παντελή έλλειψη  δικαιωμάτων και αμοιβές-χαρτζιλίκι.
Ότι θα φτάναμε όμως και στην ακραία εκμετάλλευση  της ανεργίας και στον εκβιασμό  «δούλεψε τζάμπα τώρα και ίσως αργότερα μπορέσεις να δουλέψεις και να πληρώνεσαι», νομίζουμε πως ξεπερνάει κάθε εφιαλτικό σενάριο που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε για τον Νεοφιλελευθερισμό. Μιλάμε για νέο είδος εργασίας, με όρους πολύ πιο άγριας εκμετάλλευσης. Τελικά ο Λοβέρδος είναι πολύ μπροστά και γι’ αυτό επικίνδυνος!!!
Οι Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς  Π.Ε. Ημαθίας καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να υπερασπιστούμε τη Δημόσια εκπαίδευση και όλα τα Δημόσια κοινωνικά αγαθά, την αξία της εργασίας,  τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και τις συλλογικές κατακτήσεις μας. Αυτό θα γίνεται κάθε μέρα που περνάει ακόμα πιο δύσκολο, όσο συνεχίζονται οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές. Για αυτό καλούμε σε μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ όχι μόνο αυτών των πολιτικών αλλά και της κυβέρνησης που τις εφαρμόζει.
Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς