Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Το δημόσιο σχολείο και η κοινωνία σε κρίση...Ποια η θέση του εκπαιδευτικού; Εκδήλωση



Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Ο χώρος του δημόσιου σχολείου και οι εκπαιδευτικοί έζησαν όλη την προηγούμενη περίοδο έντονα στο κορμί τους τις συνέπειες της κρίσης και της επίθεσης που ξετυλίχτηκε από τις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Η επίθεση ενάντια στα δικαιώματα ,την εργασιακή μας υπόσταση, την ίδια τη δημόσια εκπαίδευση υπήρξε καταιγιστική, δημιουργώντας νέες, δυσβάστακτες συνθήκες στη ζωή του καθενός , αλλάζοντας δραματικά το τοπίο της δημόσιας εκπαίδευσης.
Οι εκπαιδευτικοί βρεθήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα μπροστά σε αγώνες μικρούς και μεγάλους για να προστατέψουμε τις συνθήκες εργασίας , τα κατακτημένα δικαιώματα που αφαιρούνταν αλλά και το δικαίωμα σε μία πραγματική, δημόσια εκπαίδευση που να τους χωρά όλους.
Σήμερα , έπειτα από μία μεγάλη περίοδο αγώνων,  ζούμε σε μια νέα κατάσταση πολιτικής ρευστότητας και αβεβαιότητας που γεννά ασφαλώς νέα καθήκοντα. Γεννά την υποχρέωση να κρίνουμε, να σκεφτούμε για μία σειρά θεμάτων.

Υπάρχει και σήμερα ανάγκη να σκεφτούμε και να συζητήσουμε για το ρόλο του εκπαιδευτικού σε ένα δημόσιο σχολείο στην περίοδο της κρίσης, Να αναρωτηθούμε ,να σκεφτούμε και να βγάλουμε τα απαραίτητα συμπεράσματα για τη θέση και το ρόλο των εκπαιδευτικών σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε κρίση


Σας καλούμε στην εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνουμε την Τετάρτη 27 Μάη και ώρα 7.00 στην αίθουσα του γυμναστηρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας για να συζητήσουμε για όλα αυτά με τον επίκουρο καθηγητή του ΠΤΔΕ Θεσσαλονίκης Περικλή Παυλίδη.
Η παρουσία όλων σας είναι σημαντική
.