Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ      Βέροια 02-03-2016
Περικλέους 2 – 59100 – ΒΕΡΟΙΑ                                    
Τηλέφωνο     : 2331026286   Αρ. Πρωτ. 15
FAX : 2331026286    ΠΡΟΣ: Τα μέλη του Συλλόγου           
                                                                  Και τα ΜΜΕ
  e-mail         : ekpeima@gmail.com              
  Ιστολόγιο   : ekpeima.blogspot.com

Θέμα :  «Καμία συμμετοχή στον προσχηματικό «εθνικό»  διάλογο για την παιδεία»

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι
   Δεν έχει μεσολαβήσει μεγάλο διάστημα από τότε που το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε ομόφωνα και καταδίκασε με ανακοίνωσή του τον υποκριτικό και προσχηματικό «διάλογο» που έχουν δρομολογήσει κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας.Λίγο καιρό μετά  επιστρέφουν, απευθύνοντας πρόσκληση προς κάθε εκπαιδευτικό και σύλλογο Διδασκόντων ξεχωριστά , για συμμετοχή στο «διάλογό» τους, αναζητώντας τη συναίνεση και την υποταγή.
    Το υπουργείο συμπεριφέρεται λες και δε γνωρίζει τα εκρηκτικά προβλήματα του δημόσιου σχολείου και χιλιάδων εκπαιδευτικών, λες και τα σωματεία μας δεν έχουν θέσει ξανά και ξανά στις εκάστοτε ηγεσίες αιτήματα και προτάσεις γι ‘ αυτά, λες και δεν κινητοποιούμαστε χρόνια ολόκληρα , με τρόπο οργανωμένο , για την επίλυσή τους! Υποκριτικά σήμερα ο υπουργός Παιδείας ζητά από εκπαιδευτικούς, , συλλόγους Διδασκόντων, γονείς και μαθητές να πάρουν μέρος στον «εθνικό» διάλογο!
    Προτείνουν μάλιστα και θεματολογία διαλόγου για ζητήματα όπως η υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων και η στελέχωσή τους, η ενισχυτική διδασκαλία και η ειδική Αγωγή, τα ωρολόγια και αναλυτικά προγράμματα κρύβοντας επιμελώς τους αγώνες και τις διεκδικήσεις για μαζικούς-μόνιμους διορισμούς που θα κάλυπταν τις 25 χιλιάδες κενά , τα 3 χιλιάδες κενά ακόμη και σήμερα, κρύβοντας την απροσχημάτιστη παραδοχή στη ΔΟΕ πως οι «θεσμοί», Ε.Ε.-ΔΝΤ, δεν εγκρίνουν τις 20 χιλιάδες προσλήψεις που διακήρυξαν πως θα πραγματοποιήσουν. Κρύβοντας την πάνω από 60% μείωση της χρηματοδότησης των σχολείων τα τελευταία 6 χρόνια, τη στροφή όλο και πιο πολύ στο «πορτοφόλι» των οικογενειών των  μαθητών και την αναζήτηση χορηγών.
    Το ίδιο ακριβώς πράττει και με την ενισχυτική διδασκαλία και την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, το ίδιο και με την ειδική Αγωγή αποσιωπώντας πως έχουν να πραγματοποιηθούν μόνιμες προσλήψεις πολλά χρόνια φτάνοντας την αναλογία αναπληρωτών-μόνιμων στο 245% , υπέρ των πρώτων σε αυτήν!!
    Ας μη γίνει λόγος για τα ωρολόγια και αναλυτικά προγράμματα καθώς λόγω των χιλιάδων κενών αυτά περικόπτονται και καταστρατηγούνται πέρα από όποια εκπαιδευτική και παιδαγωγική αρχή.

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες
        Είναι ολοφάνερο ότι κι αυτή η προσπάθεια εκ μέρους υπουργείου Παιδείας και κυβέρνησης είναι εξίσου προσχηματική και υποκριτική καθώς δεν μπορεί να γίνει κανενός είδους διάλογος , όταν «συζητούν» με τους «θεσμούς» την πλήρη ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την ένταση της φορολεηλασίας, τη μείωση μισθών και συντάξεων, την κατεδάφιση της δημόσιας υγείας και τόσων άλλων που μας έχουν βυθίσει και μας βυθίζουν όλο και πιο βαθιά σε κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα.
      Ως Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας καλούμε κάθε εκπαιδευτικό και κάθε Σύλλογο Διδασκόντων να γυρίσουν την πλάτη τους και σε αυτήν την προσχηματική διαδικασία υπουργείου και κυβέρνησης , που μόνο σκοπό έχει να εξασφαλίσει τη συναίνεση και υποταγή μας στα αντιεκπαιδευτικά και αντικοινωνικά της σχέδια.
     Καμία συμμετοχή στον υποκριτικό τους διάλογο. Κανείς να μην υποταχθεί. Κανείς να μη συναινέσει.
     Καλούμε ως Σύλλογος τη ΔΟΕ να πάρει ανάλογη απόφαση .Να αποχωρήσει τώρα από τον προσχηματικό διάλογο.
                                                                                         

                    ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.


        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Η  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ                         ΑΠΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ