Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!



Δίπλα σε όλα τα προβλήματα που γιγαντώνονται καθημερινά, τη χαριστική βολή στις συντάξεις, την τελειωτική αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος με τη νέα φοροεπιδρομή, την επίθεση στη λαϊκή κατοικία, το ξεπούλημα της όποιας δημόσιας περιουσίας και πλούτου έχει απομείνει, προβλήματα που η αντιλαϊκή λύση τους ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ…στέκει ολόρθο το γιγάντιο ζήτημα της προσφυγιάς!

Είμαστε μάρτυρες , για ακόμα μια φορά , της «πολιτισμένης» Ευρώπης με τους υψωμένους φράκτες και τις τάφρους, τις κάθε είδους απαγορεύσεις και την καταστολή, την εξάπλωση του φασισμού-συγκαλυμμένου ή απροκάλυπτου- και της ξενοφοβίας! Με τους στρατούς των γειτονικών χωρών να περιπολούν με την ευγενική «συνδρομή» χωρών της Ε.Ε.-Αυστρίας, Ιταλίας και λοιπών «εταίρων»!
Στη χώρα μας τα θαλάσσια σύνορα έχουν ήδη παραδοθεί στη FRONTEX και το Νατοϊκό στόλο, δήθεν για να αναλάβουν ρόλο απέναντι στο προσφυγικό, στην πραγματικότητα όμως με άλλες, επικίνδυνες στοχεύσεις κι επιδιώξεις στην ευρύτερη εμπόλεμη περιοχή, Συρίας και Μ. Ανατολής.

Η κτηνωδία της Ε.Ε. και των υπολοίπων αλλά και η δουλικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις «άνωθεν» επιταγές, ούτε γίνεται ούτε και είναι δυνατόν να κρυφτεί. Αναδύεται καθημερινά στην Ειδομένη και όπου αλλού στοιβάζονται πρόσφυγες, στις άθλιες συνθήκες που καταδικάστηκαν χιλιάδες άνθρωποι, που το μόνο έγκλημα που έχουν διαπράξει είναι πως ακολούθησαν το δρόμο της προσφυγιάς. Πεταμένοι στους λασπότοπους παλεύουν να επιβιώσουν ξανά σε μια νέα κόλαση που τους επιφυλάσσουν αυτοί, οι ίδιοι που ευθύνονται για τη δυστυχία και τον ξεριζωμό.
Η στρατηγική της κυβέρνησης Α. Τσίπρα επενδύει στην εξάντλησή τους, με μοναδικές εναλλακτικές οδούς είτε την επιστροφή σε κάποια κέντρα διαλογής-«φιλοξενίας» είτε στην αναμονή δίχως τέλος και τον εγκλωβισμό. Ο «ανθρωπισμός» της κυβέρνησης είναι ολοφάνερος στον ανύπαρκτο κρατικό μηχανισμό και την παραλυσία, στην ανάθεση σε κάθε είδους ΜΚΟ της μέριμνας για τις πιο βασικές ανάγκες χιλιάδων εγκλωβισμένων, βορά στις ορέξεις για κέρδη .Είναι άλλωστε γνωστό πως τα κονδύλια της λεγόμενης ανθρωπιστικής βοήθειας θα ακολουθήσουν αυτή την οδό! Μόνη αχτίδα φωτός η αλληλεγγύη του λαού μας απέναντι στο προσφυγικό πρόβλημα.
Τι περισσότερο κάνει στ’ αλήθεια η κυβέρνηση πέρα από το να ανοίγει κέντρα «φιλοξενίας» και να καταγράφει τον αριθμό των παγιδευμένων, πέρα από το να τους βλέπει να αυξάνονται και μαζί τους και η δυστυχία και η απελπισία;
Η κυβέρνηση Τσίπρα υλοποιεί μέχρι κεραίας την απάνθρωπη, αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. Όσο κι αν κόπτεται για μονομερείς ενέργειες κάποιων «εταίρων», όσο κι αν απλώνει ακόμα και σ’ αυτό το τεράστιο ζήτημα το δίχτυ της εξαπάτησης ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ τις συμφωνίες ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ όλη αυτήν την κτηνωδία!

Συνάδελφοι

Η Ελλάδα αποτελεί πλέον χώρα εγκλωβισμού, «αποθήκη ψυχών», με εμπλοκή του ΝΑΤΟ και συγκέντρωση πολεμικών αρμάδων στο Αιγαίο που προμηνύουν δυσάρεστες κι επικίνδυνες εξελίξεις για την περιοχή και τη χώρα.
Απέναντι στην υποκριτική διαχείριση του τεράστιου προσφυγικού θέματος  οφείλουμε να δείξουμε την έμπρακτη και με κάθε τρόπο Αλληλεγγύη μας ! Να πράξουμε ό,τι είναι δυνατό για την ανθρωπινότερη διαβίωση των ανθρώπων αυτών και των παιδιών τους! Να τους δεχτούμε και να τους αγκαλιάσουμε!
Απέναντι στην κτηνωδία που δημιουργούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, αυτοί που γεννούν την προσφυγιά οφείλουμε να αντιτάξουμε την απόφασή μας για το σταμάτημα των πολέμων και των επεμβάσεων μέσα από ένα μαζικό, αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα!



ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ- ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ