Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ      Βέροια 8-09-2016
Περικλέους 2 – 59100 – ΒΕΡΟΙΑ                                    
Τηλέφωνο     : 2331026286         Αρ. Πρωτ.147
FAX  : 2331026286     ΠΡΟΣ: Τα μέλη του Συλλόγου-           

  e-mail         : ekpeima@gmail.com              
  Ιστολόγιο   : ekpeima.blogspot.com

Θέμα :  «΄Εκτακτη Γενική Συνέλευση Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε Ημαθίας 12-9-2016  – Απεργιακή συγκέντρωση 15-9-2016 Πλατεία Δημαρχείου Βεροια.10:30 π.μ ».

Το αμέσως επόμενο διάστημα εργαζόμενοι ,νεολαία , ο λαός συνολικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα νέο γύρο επίθεσης στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, μπροστά στη δεύτερη αξιολόγηση απ’ τους «θεσμούς» . Άλλωστε η αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική δεν έχει σταματήσει στιγμή τα τελευταία 6 χρόνια μνημονιακών ρυθμίσεων και νόμων είτε με κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είτε με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Είναι αυτοί  που με τις πολιτικές ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ που εφαρμόζουν αδιάλειπτα, δημιούργησαν και δημιουργούν το ζοφερό τοπίο, που όλοι ζούμε. Τοπίο αντιασφαλιστικών  μεταρρυθμίσεων ,σκληρής φορολεηλασίας χωρίς σταματημό, ανεργίας, ανασφάλειας για εκατοντάδες χιλιάδες, ευέλικτων, ελαστικών μορφών εργασίας, ξεπουλήματος αντί «πινακίου φακής» του δημόσιου πλούτου! Είναι μακρύς ο κατάλογος των συνεπειών της πολιτικής τους περιλαμβάνοντας χιλιάδες απολύσεις ,ακρίβεια, μειώσεις μισθών και συντάξεων που γιγαντώνουν περαιτέρω το ήδη τεράστιο πρόβλημα που δημιουργούν.
ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεπικουρούμενοι και από τις παλιές μνημονιακές δυνάμεις, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και λοιπούς- υλοποιούν το τρίτο Μνημόνιο προωθώντας περικοπές σε κάθε χώρο, βάζοντας «κόφτες» για να αποσπάσουν όπως λένε «θετική» αξιολόγηση από τους δανειστές. Η πολιτική τους φορτώνει τους εργαζόμενους με νέα , ακόμα πιο δυσβάσταχτα βάρη.
Μέσα σε αυτή τη σκληρή πραγματικότητα ζούμε, όσο κι αν προσπαθούν να την αποκρύψουν βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, διαστρέφοντας όπου βρεθούν κι όπου σταθούν την αλήθεια! Μέσα σε αυτήν την πραγματικότητα ζούμε κι εργαζόμαστε, χιλιάδες εκπαιδευτικοί! Όσο κι αν επιχειρούν, κυβέρνηση και υπουργός Παιδείας να παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο ,να αποπροσανατολίσουν, να αποκοιμίσουν με τα εξόφθαλμα , προπαγανδιστικά τεχνάσματα που χρησιμοποιούν , δεν μας πείθουν. Η πραγματικότητα στην εκπαίδευση βοά !Εμείς γνωρίσουμε καλά το μέγεθος της απάτης, άριστα με ποια κριτήρια ασκεί «εκπαιδευτική» πολιτική η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι τα ίδια ακριβώς, οι μνημονιακές και θεσμικές δεσμεύσεις χθεσινών και σημερινών κυβερνήσεων. Είναι όλα όσα από κοινού ψήφισαν και έχουν υπογράψει. Σφοδρές περικοπές σε σχολεία , εκπαιδευτικούς, μαθητές, μεγαλύτερες περικοπές στη χρηματοδότηση. Η πυξίδα τους δείχνει τις ανάγκες δανειστών και μεγάλου κεφαλαίου, όχι τις ανάγκες μαθητών, εκπαιδευτικών ,εκπαίδευσης .Η πυξίδα τους λέει εργασιακή ευελιξία, ομηρία, ανασφάλεια, αγνοεί τη σταθερή, μόνιμη εργασία με δικαιώματα .Ο προορισμός και το ταξίδι τους είναι ένα σχολείο με ακόμα πιο βαθιές ταξικές και κοινωνικές ανισότητες, πολυδιασπασμένο ,της αγοράς που δε θέλει και δεν επιδιώκει την πραγματική μόρφωση όλων των μαθητών, αδιαφορεί για τη δημιουργική ,την κριτική σκέψη.
Το «Ενιαίο Ολοήμερο Σχολείο», τα νομοσχέδια για «Ενιαίο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο» και Ειδική Αγωγή ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις απαιτήσεις «θεσμών», ΕΕ-ΟΟΣΑ που απαιτούν σχολείο, δημόσιο , «αποτελεσματικό» χωρίς υψηλό κόστος .Ακόμα μια φορά μηδενικοί διορισμοί, χιλιάδες αναπληρωτές εκτός εργασίας καθώς Υπουργείο-κυβέρνηση με τις γνωστές, σε όλους μας , αλχημείες των πλεονασμάτων επιχειρούν να «εξαφανίσουν» τις πραγματικές ανάγκες στην εκπαίδευση.
Αναγορεύουν τις προσλήψεις αναπληρωτών, την ελαστική εργασία και ομηρία σε κατόρθωμα, τον τύπο σχολείο που εγκαθιδρύουν και κατακερματίζει τη γνώση, υποτάσσεται ολοκληρωτικά στις μνημονιακές δεσμεύσεις της φτώχειας και ανοίγει διάπλατα τις λεωφόρους των υποχρεωτικών μετακινήσεων εκπαιδευτικών που «περισσεύουν» ,σε σύγχρονο και προοδευτικό!» Εξαφανίζουν» οργανικά και λειτουργικά κενά, δημιουργούν «πλεονάσματα», στέκονται μπρος σε αριθμούς αδιαφορώντας για ανθρώπινες ανάγκες.
Διαλύουν συνειδητά τον κόσμο των νηπίων δίνοντας βορά στις αντιδραστικές αλλαγές το δικαίωμά τους σε Προσχολική Αγωγή. Τη ναρκοθετούν με χίλιους τρόπους διαλύοντάς τη παιδαγωγικά. Με σαθρά επιχειρήματα οδηγούμαστε, έτσι κι αλλιώς, στην εισβολή της ελαστικής εργασίας στα Νηπιαγωγεία, χωρίς να λύνουν το παραμικρό τους πρόβλημα, αυξάνοντας ταυτόχρονα το ωράριο των Νηπιαγωγών.
Ίδια κι ανάλογη η κατάσταση κι η προοπτική στην Ειδική Αγωγή όπου διαμορφώνεται λογική ευελιξίας των εκπαιδευτικών, με συνεχείς κατηγοριοποιήσεις, δηλώνοντας απερίφραστα πως ο συνολικός σχεδιασμός θα εκπορεύεται απ’ όσα επιβάλλουν Ε.Ε.-ΟΟΣΑ και στον ευαίσθητο αυτό τομέα της εκπαίδευσης που τόσα προβλήματα αντιμετωπίζει.

Γνωρίζουμε καλά ποιος δρόμος ανοίγεται μπροστά μας. Δίνουμε τέλος στις αυταπάτες. Είναι η ώρα για οργάνωση κι αγώνες. Από την απάντηση που θα ορθώσουμε εξαρτάται το μέλλον μας. Είναι δική μας επιλογή. Το σωματείο μας, Ο Σύλλογος μας , όλοι εμείς , πρέπει να πάρουμε την υπόθεση αυτή στα χέρια μας και να τη σηκώσουμε σήμερα ψηλά.

   Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για:
•          Άμεση απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων για το νέο σχολείο, δημοτικό και νηπιαγωγείο.
•          14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με: Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.
•          Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, τώρα.
•          Καμιά απόλυση αναπληρωτή.
•          Κανένα εκπαιδευτικό στην ανεργία.
•          Στήριξη της Ειδικής Αγωγής.
•          Απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων, τώρα.
•          Μείωση διδακτικής ύλης.
•          Εργατικότητα στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία 2 εκπαιδευτικοί προς 25 μαθητές.

1) Συμμετέχουμε  στη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία όλων των εργαζομένων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10  Σεπτεμβρίου στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη στις 6.00 μ.μ.

2) Συμμετέχουμε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε Ημαθίας τη Δευτέρα 12-9-2016 στο γυμναστήριο του 1ου Δ.Σ Βέροιας στις 6:οο.μ.μ

3) Στηρίζουμε μαζικά την απεργία που προκήρυξε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου η ΔΟΕ και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει ο σύλλογός μας στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας και ώρα 10:30 π.μ.

                          ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Η  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ                         ΑΠΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ