Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Για τα Προσφυγόπουλα και το Ωράριο Εργασίας των Νηπιαγωγών


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Πέμπτη 29/9/2016 στη Βέροια σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ – η οποία προήλθε από όσους συναδέλφους αποχώρησαν από την ΕΡΑ και το ΣΥΡΙΖΑ - δια του μέλους της Παναγιώτη Χατζησάββα, αφού καταδίκασε τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας που έλαβαν χώρα σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων της περιοχής μας, εξέφρασε τη θέση πως η φοίτηση των προσφυγόπουλων σε απογευματινές ώρες στις σχολικές μονάδες συνιστά γκετοποίηση.

Θέση της παράταξή μας είναι η ομαλή, κανονική φοίτηση όλων των παιδιών σε δημόσια σχολεία στο πρωινό πρόγραμμα με τη δημιουργία τάξεων υποδοχής και την ενίσχυση αυτών, όπου είναι απαραίτητο, σε ένα μεταβατικό στάδιο με στόχο την όσο το δυνατόν γρηγορότερη ένταξη των μικρών μαθητών σε κανονικές τάξεις.

Επίσης εκφράσαμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε αντιπροσωπεία νηπιαγωγών που παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. αναφορικά με το ζήτημα της αύξησης του ωραρίου εργασίας των συναδελφισσών νηπιαγωγών λόγω της εφαρμογής του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου και δεσμευτήκαμε πως η παράταξή μας θα στηρίξει στο Δ.Σ. την προώθηση στη ΔΟΕ του κειμένου που θα συντάξουν οι συναδέλφισσες νηπιαγωγοί.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ