Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Π.Ε. Ημαθίας: Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το σύστημα!


Βέροια 16/1/2018

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Πέμπτη 11/1, στην τελευταία προβλεπόμενη συνεδρίαση για τη συγκρότηση Προεδρείου στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, κατέθεσε δύο ψηφίσματα, εκ των οποίων το ένα, που αφορούσε τη δίωξη της 16χρονης Παλαιστίνιας στο Ισραήλ, ψηφίστηκε ομοφώνως, αλλά το δεύτερο, αυτό για την καλλιέργεια της "φαρμακευτικής κάνναβης", καταψηφίστηκε ομοφώνως.

Επειδή το θεωρούμε μείζονος σημασίας, καθώς δρομολογείται η παραχώρηση-ενοικίαση συγκεκριμένης έκτασης στην περιοχή της Νάουσας (γεγονός που ήδη έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία), σας αποστέλλουμε ενημερωτικά Α. το καταψηφισθέν ψήφισμα και Β. Συγκεντρωμένες πληροφορίες από κατά καιρούς δημοσιεύματα και αναλύσεις.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

από τις 7/1 η παράταξή μας, ενόψει της κατάθεσης-ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου για την 3η αξιολόγηση, κατέθεσε ηλεκτρονικά στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. συγκεκριμένες προτάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις:

Α. Πραγματοποίηση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 10/1, για έγκαιρη ενημέρωση των συναδέλφων.

Β. Συμμετοχή στην 3ωρη στάση της ΑΔΕΔΥ, την Παρασκευή 12/1 και στην απεργία της Δευτέρας 15/1 με συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου και διανομή έντυπου υλικού στον κόσμο και τις γύρω υπηρεσίες.

Γ. Κοινή δράση με ΕΛΜΕ και Ομοσπονδία Γονέων-Κηδεμόνων.

Δ. Παράσταση διαμαρτυρίας στον Προϊστάμενο.


Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το σύστημα!


Καταγγέλλουμε στους συναδέλφους μας πως η πιο σημαντική πρόταση, αυτή της έγκαιρης ενημέρωσης όλων των συναδέλφων με Έκτακτη Γενική Συνέλευση, ακόμα και μ’ εξορμήσεις στα σχολεία έπεσε στο κενό και καταψηφίστηκε απ' όλες τις άλλες παρατάξεις, με το πρόσχημα ότι δεν θα προλαβαίναμε να την προετοιμάσουμε!!! Αντιπρότειναν μάλιστα να την πραγματοποιήσουμε την…επόμενη Πέμπτη 18/1, όταν θα είχαν ήδη ψηφιστεί τα 70 προαπαιτούμενα!!!

Στην ίδια ρότα, εξάλλου, στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής και υπονόμευσης των αγώνων των εργαζομένων κινήθηκαν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΑΔΕΔΥ – ΔΟΕ (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΣΥΡΙΖΑ), οι οποίες εσκεμμένα παλινωδούσαν στην ημερομηνία προκήρυξης της απεργίας (από Παρασκευή σε Δευτέρα), μπερδεύοντας κι απογοητεύοντας τους συναδέλφους, ενώ η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στη ΔΟΕ είχε ήδη προτείνει τις εξής κλιμακωτές δράσεις:

1) Κινητοποιήσεις με την κατάθεση του Πολυνομοσχεδίου, την Τρίτη 9/1.

2) Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις εντός της 1ης εβδομάδας.

3) Κινητοποιήσεις σε Περιφέρεια και Ειρηνοδικεία (για το μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών), την Τετάρτη 10/9.

4) 2ωρη Στάση Εργασίας, την Παρασκευή 12/1.

5) Αν ψηφίζονταν το Πολυνομοσχέδιο εντός Σ/Κ, κινητοποιήσεις ακόμη και τότε, διαφορετικά, απεργία την Δευτέρα.

Μετά την άρνηση όλων των άλλων παρατάξεων στο Δ.Σ. του Συλλόγου για έγκαιρη ενημέρωση των συναδέλφων, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ πραγματοποίησε εξόρμηση στα σχολεία για να ενημερώσει τους συναδέλφους για τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και στην παράσταση διαμαρτυρίας στον Προϊστάμενο και διένειμε ενημερωτικό υλικό στους περαστικούς για τις επερχόμενες ανατροπές στον κλάδο μας.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ