Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Π.Ε. Ημαθίας: Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με τον Υπουργό Παιδείας για την Προσχολική Αγωγή


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Και πάλι ανέξοδες υποσχέσεις από τη μεριά του Υπ. Παιδείας κ. Γαβρόγλου στη συνάντηση με το Δ.Σ. της ΔΟΕ για την Προσχολική Αγωγή. Η όλη συζήτηση ένθεν και κείθε περιστράφηκε στον τίτλο του πανεπιστημιακού Τμήματος που θα δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για τις βρεφονηπιοκόμους που ως τώρα αποτελούσαν τμήμα των ΑΤΕΙ Πειραιά. Επίσης υποσχέσεις για πρόβλεψη Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) ή μνεία γι’ αυτό στο νόμο σε σχέση με τα επαγγελματικά δικαιώματα των νηπιαγωγών και των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς.
Όταν όμως ζητήθηκε επίμονα από τον Υπ. Παιδείας να προχωρήσει τώρα στην καθιέρωση της δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και να προωθήσει προς υπογραφή τώρα Π.Δ. που να ξεκαθαρίζει τα εργασιακά δικαιώματα των δύο κλάδων, τότε φάνηκε η παρελκυστική τακτική του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο Υπ. Παιδείας μίλησε ξανά για το τριετές πλάνο για την καθιέρωση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής. Να σημειωθεί ότι ενώ στην αρχή είπε ότι η έναρξη θα γίνει τον επόμενο Σεπτέμβρη, μετά αναφέρθηκε σε ομάδα εργασίας που μελετά τις περιοχές που θα ξεκινήσει και ποιες θα ακολουθήσουν κ.λπ., για να μας πει στο τέλος ότι η Δίχρονη «Υποχρεωτική» ΠΑ θα ξεκινήσει από τις περιοχές που πληθυσμιακά η ίδια η ζωή έχει λύσει το ζήτημα!
Πραγματικά δεν ξέρεις τι να πιστέψεις από μια κυβέρνηση που έχει μιλήσει για 20.000 μόνιμους διορισμούς και προχωρά σε απολύσεις αναπληρωτών, που υπόσχεται 2χρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και την ίδια στιγμή υποβαθμίζει τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου (διάλυση ολοήμερου, αύξηση ωραρίου, υποδομές κ.ά.).
Όχι απλά δεν υπάρχουν θετικά από τη συγκεκριμένη συνάντηση – όπως ισχυρίζεται η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ – αλλά φαίνεται πως θα συνεχιστεί η κοροϊδία, οι τακτικισμοί, το στήσιμο κάλπικων αντιπαραθέσεων ανάμεσα στους εργαζόμενους, ώστε να περνάει αλώβητη η αντιλαϊκή πολιτική.
Στον αγώνα, στη σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική, στην πάλη για σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματα βρίσκεται η λύση και όχι στα παζάρια για το τι θα χάσουμε!! 
Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ) κάναμε σαφές ότι η μόνη απάντηση σήμερα είναι η καθιέρωση – εδώ και τώρα - Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, ώστε όλα τα νήπια προνήπια να είναι στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο με διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των δύο κλάδων!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Με τη συσπείρωση στους Συλλόγους μας και στη γραμμή ρήξης, μπορούμε και πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση. Όλες και Όλοι συσπειρωμένοι στον Σύλλογό μας διεκδικούμε τα δικαιώματά μας! Όλες και Όλοι στις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων μας!! 
Αθήνα, 31/1/2018